Google maakt werken met Jamboard intuïtiever

- Jeroen Langendam

Foto: Google

Jamboard, het smartboard van Google, heeft een aantal wijzigingen ondergaan. Dat maakte de ontwikkelaar bekend. Door de nieuwe updates moet het makkelijker worden om met Jamboard te werken.

Met een aantal nieuwe updates wil Google ervoor zorgen dat werken met Jamboard nog makkelijker wordt. Door Jamboard gebruiksvriendelijker te maken hoopt het softwarebedrijf marktaandeel te veroveren op haar concurrenten.

Nieuw design voor Jamboard

Het meest opvallend is dat Jamboard een ander design heeft meegekregen. Zowel de toolbar als framebar zien er anders uit.

In het nieuwe snelmenu zijn opties als undo/redo, tekstkleuren en dergelijke makkelijker te vinden. Andere functies om objecten te editen zijn te vinden in het overflow menu dat zichtbaar wordt wanneer een object geselecteerd is.

Ook is het mogelijk om een overzicht te krijgen van al je frames, waardoor je heel eenvoudig van de ene naar de andere frame kunt springen. Hiervoor klik je op het ‘frame’ icoon, bovenaan het scherm waarin je werkt.

Dubbel-tap om te selecteren

Het selecteren van objecten is intuïtiever geworden. Moesten we vroeger een object gedurende enige seconden aanraken, nu is een dubbel-tap genoeg. Daarmee sluit Google aan op de werking van de muis, een beweging die voor de meeste mensen heel natuurlijk voelt.

Google Jamboardq
Afbeelding: Google

Makkelijker jams openen

Daarnaast is het makkelijker geworden om jams te openen, zowel op Jamboard devices als op je eigen computer. Klik op ‘Open a Jamboard’ en zoek op de naam van het Jamboard.

Het delen van een jam gaat voortaan niet meer via een share-code, maar gebeurt voortaan via een deelknop.

Google stelt dat de wijzigingen ervoor zorgen dat het ‘makkelijker wordt voor alle gebruikers om hun ideeën te visualiseren en samen te werken in jams’. Dat het ook makkelijker wordt om in latere brainstorms, vergaderingen of werkbijeenkomsten voort te bouwen op de uitkomsten van de jam is een groot voordeel. Vooral in het onderwijs, waar veranderingen vaak in verschillende bijeenkomsten besproken moeten worden voordat ze kunnen worden doorgevoerd is deze continuïteit van waarde.