Sett-awards sluiten eerste beursdag af

- David Van Waeyenberghe

Sett, de beurs voor modern en innovatief leren, sloot de eerste dag af met een award ceremonie. In vijf categorieën kregen ICT-coördinatoren, scholen en initiatieven een bijzondere vermelding.

De ceremoniemeester van dienst liet voor de uitreiking een figuurlijke golf van applaus door de zaal trekken. “We zetten vijf initiatieven in de kijker, maar eigenlijk verdient iedereen die bezig is met innovatie en leren een pluim”, klonk het bij de organisatie. In vijf categorieën rijkte Sett awards, met bijhorende trofee en cheque uit.

  • Technologie

In de eerste categorie staat de digitale technologie centraal. De organisatie beloonde twee projecten, één gekozen door een vakjury en een publieksprijs. Voor de vakjury sprong de Earthproject-app van Koen Timmers er uit. Op een duurzame en relevante manier zet de app via gamificatie een duidelijke boodschap over. Dat de app gratis te gebruiken is, helpt uiteraard ook een handje.

Bij het publiek sprong Digitale Methode er uit als EdTech-oplossing. Het volledige boeken vervangend platform is bezig aan een opmerkelijke groei. “Deze prijs is voor ons platform zeer belangrijk. We zullen ons extra hard blijven inzetten voor de implementatie van digitale middelen”, zegt Cédric Koslowski van Digitale Methode.

  • Digitaal leren

Christel Savat kreeg voor het intergenerationeel project TalenT de prijs voor digitaal leren. De interactieve manier van leren, voor jong en oud, sprong in het oog. En het leverde Christel meteen een cheque van 500 euro op.

  • Transformatie

Het project DoeZ11gaard van basisschool De Boomgaard in Maaseik sleepte de award voor transformatie in de wacht. De school werkte een lovenswaardig en succesvol programma uit om het lezen bij de leerlingen te stimuleren. “We werken met heel het team hard om ook voor andere aspecten zoals rekenen op dezelfde manier leersucces te boeken”, gaf directeur Gunther Haeltermans mee. Ook zijn school kreeg een cheque van 500 euro om te investeren in het project.

  • Inspiratie

Ze viel zelf wat uit de lucht, maar geheel onterecht eigenlijk. De award voor inspiratie viel in de schoot van Inge De Cleyn. De ICT-coördinator zet zich op ontelbare vlakken in voor innovatie. Zo organiseert ze binnenkort opnieuw het digitaal onderwijscafé en inspireert ze via eTwinning en Klasveren heel wat collega’s en leerkrachten. Mooie erkenning, waar ook een fijne cheque aan vast hing.

  • Leraarskamer

De laatste categorie bekroonde een toekomstig project. De organisatie vroeg aan scholen om hun lerarenkamer van de toekomst voor te stellen. Het Sint-Jozefscollege basisschool Pontstraat in Aalst pakte overtuigend de prijs. De leerkrachten gingen aan de slag met de leerlingen en stelden, onder andere via een tof filmpje, hun ideale leraarskamer voor. Met de cheque van 3.000 euro kan de basisschool meteen aan de slag.

Schoolit zal de komende weken enkele projecten meer in detail voorstellen. Hou onze website dus in de gaten.