OMG-Gameforum (27 mei) brengt game- en onderwijssectoren samen

- David Van Waeyenberghe

Foto: OMG-festival

Vorig jaar organiseerde Impact Connecting voor het eerst het bijzonder gesmaakte Onderwijs Met Games (OMG) festival. De volgende editie van het OMG-festival staat in 2025 op de planning. Op maandag 27 mei bundelen verschillende organisatie de krachten voor een spin-off van OMG: het gameforum.

Mediawijs trekt de kar voor het event dat de sectoren onderwijs en gaming dichter bij elkaar wil brengen. De namiddag en avond staan in het teken van ‘leren kennen’ en netwerken. “De bedoeling is dat zowel het onderwijs als de gamesector elkaar beter begrijpen”, zegt Lander Van der Biest. De bezieler van het OMG-festival ervaart dat games steeds meer ingang vinden in de scholen. “Toch is het belangrijk dat ontwikkelaars begrijpen wat nodig is om tot leerwinst te komen én dat leerkrachten ontdekken hoe games kunnen worden ingezet in de klas.”

Onderzoek over Games op school

OMG-Gameforum start met een plenaire sessie waarbij het onderzoek van European Schoolnet over games op school wordt toegelicht. Aansluitend mogen de deelnemers zich verwachten aan een praktijkvoorbeeld. Na de pauze krijgen de gamesector en de onderwijswereld elk een aangepast programma voorgeschoteld.

Voor de gamesector:

  • Structuur van het onderwijs en de praktische toepassing hiervan op Smart Games
  • XR-Actieplan
  • VAF/Gamefonds
  • KlasCement
  • JEF vzw

Voor de educatieve sectoren:

lees ook

Op ontdekking in eerste Esports-klas in Vlaanderen

Netwerking

Aansluitend op de afzonderlijke sessies vindt een netwerkmoment plaats. Tijdens de receptie stellen verschillende projecten en organisaties zich voor. Op dit moment zijn er ongeveer vijftien stands aanwezig, al kunnen daar nog organisaties bij komen. De volledige lijst met project- en thematafels is terug te vinden op de website van het OMG-Gameforum.

OMG-Gameforum is een organisatie van Mediawijs in samenwerking met OMG, Kenniscentrum Digisprong, De Ambrassade, VAF Gamefonds, FLEGA en Video Games Federation Belgium. Deelnemen is gratis, al is vooraf inschrijven wel verplicht.