Lego commercialiseert braille-blokjes

- David Van Waeyenberghe

Speelgoedgigant Lego heeft zijn Braille Bricks beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. In 2019 lanceerde Lego de blokjes met brailleschrift en verdeelde pakketjes onder een beperkt aantal organisaties. Nu is een doos met braille-blokjes vrij verkrijgbaar in de handel.

Lego heeft sinds de lancering van blokjes in 2019 geluisterd naar de feedback van de gebruikers, weet TechCrunch. De blokkendoos bevat 287 stukjes speciale stenen, waarvan de meeste van de standaard 2×4-variant zijn. Daardoor is er ruimte voor elke letter van het 2×3-punts braille-alfabet en een zichtbaar label. Het pakket bevat ook een referentieblad en een reeks startprojecten. De blokjes kunnen zo een leermiddel zijn voor iedereen, en dus ook voor slechtziende personen.

Braille als toegangspoort

“Voor de blinde gemeenschap is braille niet alleen geletterdheid, het is onze toegang tot onafhankelijkheid en integratie”, aldus Martine Abel-Williamson, voorzitter van de World Blind Union. Dat Lego de blokjes beschikbaar maakt, is dus een goede zaak. “Het is een enorme stap voorwaarts om ervoor te zorgen dat meer kinderen in de eerste plaats braille willen leren.”

lees ook

Spectrumcollege Beringen terug van First Lego League-avontuur in Houston

De Play with Braille-set kan vanaf september worden geleverd. In eerste instantie is de doos beschikbaar in een Engelse en Franse versie. De verkoopprijs is bepaald op 89,99 dollar.